donderdag, 31. maart 2011 - 8:58

Verdachte van handel in valse documenten opgepakt

Rotterdam

Afgelopen donderdag heeft de Eenheid Vreemdelingenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond een 64-jarige Rotterdammer opgepakt die verdacht wordt van de handel in valse reisdocumenten.

De Rotterdammer probeerde op het stadhuis een 38–jarige illegaal, van Pakistaanse afkomst, door middel van een vals Grieks paspoort in te schrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Een medewerker van het Stadhuis, die opgeleid is om valse documenten te herkennen, vertrouwde het niet en belde de politie. Zowel de Pakistaan als de Rotterdammer werden aangehouden.

De Pakistaanse man was tevens in het bezit van een valse Griekse identiteitskaart en bleek 12.500 euro te moeten betalen aan de Rotterdammer voor deze (valse) documenten.

Bij een doorzoeking van de woning van de 64-jarige verdachte werd een 24-jarige Marokkaanse man aangehouden, die zich legitimeerde met een vals Bulgaars paspoort en een vals Bulgaars rijbewijs. Tijdens de doorzoeking werd een groot aantal belastende documenten en goederen inbeslaggenomen. De Rotterdamse verdachte is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee komen in aanmerking voor de procedure supersnelrecht.
Provincie:
Tag(s):