woensdag, 5. oktober 2011 - 13:54

Verdachte van neersteken ambulance-chauffeur langer vast

Delft

De 24-jarige man uit Delft, die op zaterdag 1 oktober een 42-jarige chauffeur van een ambulance neerstak, is dinsdag voorgeleid.

'De rechter-commissaris heeft hem in bewaring gesteld voor veertien dagen', meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Er zal verder onderzoek gedaan worden naar de geestelijke toestand van de verdachte.

De chauffeur werd afgelopen zaterdag neergestoken nadat hij bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft aankwam en moest stoppen bij een ambulancesluis. Vanuit het niets werd de chauffeur gestoken door de verwarde man.

Ook geweld tegen politie
De afgelopen dagen waren meerdere incidenten waarbij geweld werd gepleegd tegen mensen met een publieke functie.

Agent in gezicht gestompt
Vrijdag aanstaande moet een 21-jarige Hagenaar voor de politierechter komen vanwege mishandeling van een politieagent. Hij wordt er van verdacht op donderdag 29 september een politieman in zijn gezicht te hebben gestompt nadat deze ingreep bij een ruzie in een fastfood-restaurant in het centrum van Den Haag.

Politiebiker meegtrokken door auto
Een politiebiker werd vrijdagavond 30 september in de Strausslaan door een auto meegetrokken toen hij een man wilde aanhouden, die in een gestolen auto bleek te rijden. Toen hij zijn fiets voor de auto neerzette, reed de man weg. De bijrijder kon meteen worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto.
Provincie:
Tag(s):