zondag, 4. september 2011 - 10:54

Verdachte van schietpartij op motoragent gearresteerd

Etten-Leur

De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 september op zondag 4 september 2011 een 19-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident op een motoragent. De verdachte is in verzekering gesteld en ingesloten.

De bewuste schietpartij vond vorige week plaats (30 augustus). Een motoragent van de politie Midden en West Brabant werd bij een achtervolging beschoten. De motoragent achtervolgde vanuit Sint Willebrord een blauwe Citroën C5 stationwagen. De achtervolging eindigde toen de auto tot stilstand werd gebracht op de rotonde van de Heistraat in Etten-Leur. Daarbij werd geschoten op de motoragent. De motoragent werd niet geraakt en reageerde door terug te schieten. De inzittenden gingen er vervolgens te voet verder en lieten daarbij de vluchtauto achter.

De politie was sindsdien op zoek naar de voortvluchtige 19-jarige man. De verdachte had geen vaste woon- of verblijfplaats. Bij melding van een verdachte situatie op de Rijksweg-Zuid afgelopen nacht, werd hij aangetroffen en gearresteerd. De controlerende agenten herkenden de man als de gezochte persoon. Bij zijn aanhouding bleek dat hij een klein doorgeladen vuurwapen in zijn kleding verstopt had.
Provincie:
Tag(s):