dinsdag, 8. november 2011 - 15:25

Verdachte verdwijning Farida Zargar langer vast

Rotterdam

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de voorlopige hechtenis van de man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Farida Zargar met 30 dagen verlengd. Politie en OM denken dat Farida Zargar slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De man werd op 25 oktober opnieuw aangehouden in het huis van bewaring, waar hij vastzat op verdenking van verboden wapenbezit en bedreiging. Daarvoor werd hij in de nacht van 13 op 14 oktober aangehouden na een melding van een bedreiging met een vuurwapen.

Naar aanleiding van die melding en het daarop volgende onderzoek werd een woning aan de Venusstraat waar de 34-jarige man verbleef, doorzocht. Bij die doorzoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar aangetroffen. Dat ging onder meer om de tas van Farida, met daarin onder andere haar paspoort.

In verband met die vondst werd het onderzoeksteam dat de vermissing van Farida eerder onderzocht weer bijeengebracht. Op basis van de eerste resultaten werd besloten de 34-jarige man opnieuw aan te houden op verdenking van ontvoering dan wel diefstal, de dood ten gevolge hebbend.

Het onderzoek is nog in volle gang. Onder meer heeft dat aanleiding gegeven de woning aan de Venusstraat opnieuw te doorzoeken. Daarbij werden opnieuw goederen in beslag genomen. Die worden nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):