donderdag, 15. september 2011 - 10:35

Verdachten aangehouden in verband met liquidatie Bisoina

Amsterdam

Een speciaal rechercheteam (TGO) van de Koninklijke Marechaussee heeft succes geboekt in het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 22-jarige Sergio Bisoina. Hij kwam op zondag 14 november 2010 bij een liquidatie om het leven in een parkeergarage van Hogevecht.

Een 29-jarige man heeft zich begin augustus op een politiebureau in Amsterdam gemeld, en is daarop direct aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Bisoina. De man zit de komende maanden vast op grond van die verdenking. Het motief is vermoedelijk drugsgerelateerd.

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee hebben, gezien de hoeveelheid grote onderzoeken in Amsterdam-Amstelland, deze liquidatiezaak van een Amsterdams rechercheteam overgenomen. Het onderzoek vind plaats onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam.

Gedurende het onderzoek heeft het arrestatieteam (B.S.B.) van de Koninklijke Marechaussee medio augustus nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Deze mannen mogen van de rechtbank het onderzoek in vrijheid afwachten. Ze blijven verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Bij diverse doorzoekingen van woningen zijn verdovende middelen en een automatisch vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen.

Het rechercheteam sluit niet uit dat er in deze liquidatiezaak nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden. Hieronder het persbericht van 15 november 2010: Man gedood bij schietincident / Hogevecht Zondagavond rond vijf over half tien raakte een 21-jarige man zwaargewond bij een schietincident in een trappenhuis bij de flat Hogevecht. Direct na het schieten renden er twee verdachten weg.

Het slachtoffer, een bekende van de politie, werd door gewaarschuwde politiemensen gereanimeerd. De hulpverlening werd daarna overgenomen door ambulancepersoneel. De man overleed ter plaatse. De directe omgeving werd onmiddellijk afgezet om sporenonderzoek te doen. Omstanders en politiemensen hoorden plotseling een aantal knallen. Op dat moment ging men er vanuit dat er op een galerij van de flat Hogevecht werd geschoten. Na onderzoek bleek dat er een aantal balonnen kapot was gemaakt. Politiemensen hebben gezien de situatie een goed gesprek gehad met de jongens die hier verantwoordelijk waren.

Bureau Districhtsrecherche Oost heeft het schietincident in behandeling.
Provincie:
Tag(s):