dinsdag, 7. juni 2011 - 19:47

Verdachten aangehouden voor drugshandel

Arnhem

De Divisie Recherche van de politie Gelderland-Midden heeft in een gezamenlijke actie met de politie in Zeeland vrijdagavond 3 juni vier verdachten aangehouden in een drugsonderzoek.

De hoofdverdachte is een 44-jarige man uit de gemeente Montferland. Hij werd net als een 40-jarige man uit Velp, een 44-jarige Arnhemmer en een 38-jarige man uit IJzendijke (Zeeland) vrijdagavond aangehouden. Het onderzoek dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie in Arnhem, is gestart naar aanleiding van informatie die bij de politie binnen kwam. Tijdens het onderzoek wordt nauw samengewerkt met het Korps Landelijke Politiediensten.

Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij, het bezit van en handel in (hard)drugs. Op diverse plaatsen in de gemeente Montferland, Arnhem, Velp en IJzendijke (Zeeland) werden doorzoekingen verricht. Hierbij werden onder meer drugs, contanten en administratie in beslag genomen.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De verdachten zijn maandag 6 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris in Arnhem. Drie verdachten zijn voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vierde verdachte (44-jarige Arnhemmer) is in vrijheid gesteld.

Donderdag 16 juni moeten de drie verdachten voor de Raadkamer verschijnen. Tot dan worden in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):