zaterdag, 12. november 2011 - 14:33

Verdachten aangehouden voor overval op juwelier

Winschoten

De politie heeft het onderzoek naar een gewapende overval in Winschoten afgerond. Beide overvallers werden kort na de overval, na een achtervolging door de provincie Groningen en Drenthe, op heterdaad aangehouden.

Op woensdag 31 augustus werden twee vrouwelijke personeelsleden werden rond 9.45 uur in hun juwelierszaak aan de Langestraat in Winschoten overvallen door twee mannen. Tijdens de overval werd fysiek geweld gebruikt. De overvallers gingen er vervolgens zonder buit vandoor. Dankzij alerte getuigen kreeg de politie een omschrijving en het kenteken van de vluchtauto. In de buurt van Winschoten op de autosnelweg A7 werd de betreffende vluchtauto met daarin twee mannen aangetroffen. De overvallers probeerden te ontkomen aan de politie. Na een achtervolging via Veendam, Rolde naar Grolloo vloog de vluchtauto uit de bocht. De verdachten bleken in het bezit van een geladen vuurwapen.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat een 24-jarige vrouw uit Winschoten beide overvallers vermoedelijk had geholpen in de voorbereiding van de overval. Zij werd gehoord en legde een ontkennende verklaring af. Eén verdachte bekende bij het politieverhoor zijn aandeel in de overval. De andere verdachte wenste niet mee te werken aan het onderzoek. De twee verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De 24-jarige vrouw werd in afwachting van haar rechtszaak naar huis gestuurd. Beide verdachten zijn bekenden van de politie.
Provincie:
Tag(s):