vrijdag, 5. augustus 2011 - 22:00

Verdachten cocaïnejacht 'Louise' in bewaring gesteld

Rotterdam

De zes mannen die dinsdag zijn aangehouden in verband met de onderschepping van 1200 kilo cocaïne in een motorjacht zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Zevende verdachte
Ook een zevende verdachte, een 66-jarige man uit Den Bosch, die woensdag werd aangehouden, is in bewaring gesteld. Met goedvinden van de officier van justitie bij het Landelijk Parket is zijn voorlopige hechtenis geschorst op voorwaarde dat hij zich beschikbaar houdt voor politie en justitie. Datzelfde geldt ook voor een van de andere verdachten, een 44-jarige man uit Amsterdam.

De verdachten werden deze week aangehouden in een gezamenlijk onderzoek van de Nationale Recherche en de Waterpolitie van het KLPD, waarbij in Southampton in het motorjacht Louise 1200 kilo cocaïne is onderschept. De drugs hebben een handelswaarde van 45 miljoen euro.

De cocaïne bleek ingenieus verborgen onder het zwemplateau van het motorjacht, dat in een transportschip van de Britse Maagdeneilanden naar Southampton was overgebracht. De drugs zijn vermoedelijk in Venezuela in de geprepareerde ruimte verstopt.
Provincie:
Tag(s):