donderdag, 10. februari 2011 - 10:11

Verdachten drugsproductie langer vast

Waalwijk

Vijf aangehouden Brabanders, verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze zitten in voorlopige hechtenis.

In de nacht van zaterdag 5 februari en zondag 6 februari is in Waalwijk een laboratoriumopstelling ontmanteld. Hierbij werd een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. Ook in Rijsbergen werd een loods aangetroffen met honderden liters MDMA. Er zijn tevens doorzoekingen geweest op andere locaties, woningen in Waalwijk, in Breda en in Rijsbergen. Hierbij werden hennepkwekerijen aangetroffen met respectievelijk zo’n 600 en 200 hennepplanten. Ook werden tientallen kilo’s hennep gevonden. Naast de drugs en benodigdheden bij de productie, waaronder vijf vrieskisten en 15 vaten aceton, zijn meerdere wapens en een contant geldbedrag gevonden. Op zondag is o.a. op meerdere voertuigen en administratie beslag gelegd.

Aan de inval ging een rechercheonderzoek van ongeveer een jaar door de Divisie Recherche, unit ZwaCri van de politie Midden en West Brabant vooraf. De verdachten zitten in beperkingen, wat inhoudt dat zij met niemand behalve met de advocaat contact mogen hebben.
Provincie:
Tag(s):