vrijdag, 30. december 2011 - 17:26

Verdachten grootschalige oplichting bankpassen langer vast

Middelburg

De drie mannen die eerder deze week werden aangehouden voor het oplichten van een bank en rekeninghouders zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Middelburg. ‘Die heeft bepaald dat het drietal twee weken langer vast blijft zitten’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Twee mannen van 42 en een 37-jarige man werden woensdag 28 december in woningen in Delft, Rotterdam en Goes aangehouden. Ze zouden onder een valse identiteit nieuwe bankpassen hebben aangevraagd bij verschillende vestigingen van een bank.

De nieuwe passen werden opgestuurd naar het adres van de rekeninghouder of een vals adres. Vervolgens werd bij de bankpas een pincode aangevraagd en kon geld van de bankrekening van slachtoffers worden afgehaald. Daarmee zouden de verdachten voor miljoenen euro's hebben buitgemaakt. Tientallen rekeninghouders van de bank zijn slachtoffer geworden van deze praktijken.

Tijdens doorzoekingen van panden in Delft, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Schiedam en Goes werd administratie en computers in beslag genomen. Op één van de adressen werd een wapen aangetroffen.

Over 2 weken wordt bepaald of hun voorlopige hechtenis wordt verlengd.
Provincie:
Tag(s):