donderdag, 9. juni 2011 - 16:17

Verdachten in vrijheid gesteld doodslag Oss

Heusden

De officier van justitie te ’s-Hertogenbosch heeft de vrouw en de man die in het weekend van 4 juni werden aangehouden als verdacht van doodslag op een 54–jarige man uit Heusden in vrijheid gesteld.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de overleden man bevriend was met de hoofdbewoonster met wie hij eerder die dag onenigheid had gehad. In de loop van de avond keerde de man terug naar haar woning. Toen de aanwezige schoonzoon hem vervolgens probeerde te bewegen het pand te verlaten, ontstond er een schermutseling waarbij de man ten val kwam. De schoonzoon heeft toen het huis verlaten. Nadat zijn gezondheidstoestand verslechterde heeft de vrouw een ambulance gebeld. De man overleed echter ter plaatse. Reanimatiepogingen van de hulpverleningsdiensten mochten niet meer baten. De 52-jarige vrouw is direct als verdachte aangehouden. Uit getuigenverklaringen bleek echter dat de schoonzoon een schermutseling had gehad met het slachtoffer en werd hij de volgende dag aangehouden.

Op de man werd sectie verricht door de patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag. Uit het voorlopig sectierapport blijkt dat er waarschijnlijk sprake was van een medische oorzaak die de man door een ongelukkige samenloop van omstandigheden juist op dat moment fataal is geworden. Er is vooralsnog geen bewijs voor een verband tussen het overlijden van de man en het handgemeen dat tussen hem en de bewoners van de woning had plaatsgevonden.

Omdat het definitieve sectierapport pas na afronding van het nadere onderzoek naar de exacte doodsoorzaak kan worden voltooid, blijven de vrouw en haar schoonzoon in afwachting daar-van nog wel verdachte.
Provincie:
Tag(s):