vrijdag, 28. oktober 2011 - 15:25

Verdachten mensensmokkel en paspoortvervalsing op Schiphol gepakt

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft donderdag op Schiphol twee personen aangehouden op verdenking van mensensmokkel en paspoortvervalsing.

Het tweetal, een 33-jarige vrouw en 26-jarige man met Canadees paspoort werd gecontroleerd door de marechaussee tijdens een zogenaamde MTV-controle (Mobiel Toezicht Veiligheid ).

Meteen na aankomst vanuit Athene werden de paspoorten van beide personen door de Marechaussee aan de gate gecontroleerd en zagen de grensbewakers dat de man qua gelijkenis niet overeen kwam met de foto in zijn paspoort.

Na onderzoek door documentenexperts van de Marechaussee werd geconstateerd dat de man vermoedelijk op het paspoort van een ander reisde.

Hij wordt verdacht van paspoortvervalsing. De vrouw wordt verdacht van mensensmokkel, omdat ze de man behulpzaam zou zijn geweest bij de reis die zou moeten eindigen in Canada.

In de bagage werden onder meer documenten gevonden waarop te zien was dat er veelvuldig geoefend is met het namaken van handtekeningen.

Het sluisteam van de Marechaussee, dat zich richt op mensensmokkel en mensenhandel, zal verder onderzoek doen naar het incident.
Provincie:
Tag(s):