dinsdag, 30. augustus 2011 - 11:59

Verdachten schieten op motoragent in Etten-Leur

Etten-Leur

Een motoragent van de regiopolitie Midden- en West Brabant is in de nacht van maandag op dinsdag beschoten tijdens een achtervolging van een verdacht voertuig.

De motoragent was rond 01.40 uur bezig met een melding van vernielingen in Sint Willebrord. Hij merkte een verdachte auto op, waarna een achtervolging ontstond. De blauwe Citroën C5 stationwagen ging er vanuit Sint Willebrord vandoor in de richting van Etten-Leur.

De achtervolging eindigde toen de inzittenden de auto tot stilstand brachten op de rotonde van de Heistraat in Etten-Leur. Daarbij werd geschoten op de motoragent. De motoragent werd niet geraakt en reageerde door terug te schieten. De inzittenden gingen er vervolgens te voet verder en lieten daarbij de vluchtauto achter.

Later in de nacht arresteerde de politie vier verdachten, die verdacht worden van mogelijke betrokkenheid bij het incident. De vier arrestanten zijn mannelijke inwoners van Etten-Leur in de leeftijden van 19, 19, 21 en 21 jaar oud.

De omgeving van de rotonde aan de Heistraat afgezet vanwege het sporenonderzoek. De politie roept eventuele getuigen van de gebeurtenissen op om zich via 0900 – 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).
Provincie:
Tag(s):