zaterdag, 30. juli 2011 - 21:16

Verdachten vermiste meisje weer vrij

Den Haag

De drie verdachten die vrijdag door de politie werden aangehouden na de vermissing van een 14-jarig meisje, zijn weer vrijgelaten. Dat heeft de politie Haaglanden bekendgemaakt.

Het meisje Vera uit Groesbeek is donderdagmiddag vertrokken vanuit haar woonplaats. In de loop van de avond werd zij als vermist opgegeven door haar familie, toen zij niet was aangekomen op een adres waar zij zou gaan logeren.

Aanvankelijk had de politie er, in verband met de veiligheid van het meisje, voor gekozen om geen publiciteit te zoeken. Vrijdagmorgen is, lopende het onderzoek, melding gemaakt op de site vermiste kinderen en is ook Amber-Alert ingezet.

Het meisje meldde zich na het Amber-Alert aan de balie van een politiebureau in Den Haag. In samenwerking met de politie Haaglanden zijn eerder die dag drie personen aangehouden op verschillende locaties in Den Haag. Het gaat om twee mannen en een vrouw die verdacht worden van onttrekking aan het ouderlijk gezag.

De politie wil niet kwijt of de drie nog als verdachten worden gezien. Ze worden maandag in elk geval niet voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):