vrijdag, 28. oktober 2011 - 10:30

Verdachten voortvluchtig na aanhouding

Heemskerk

Tijdens surveillance controleerden agenten donderdagavond omstreeks 21.00 uur op het parkeerterrein Akermaat langs de A9 een auto met drie inzittenden. De bestuurder, een 24-jarige Hagenaar, bleek een aantal boetes te hebben openstaan.

Hij werd aangehouden, geboeid en in een politieauto geplaatst. Bij verdere controle van de auto bleken er inbrekers-werktuigen in te liggen en diverse sieraden waarvan vermoed wordt dat deze van diefstal afkomstig zijn. De andere twee inzittenden, een 17-jarige Nootdorper en een 19-jarige Hagenaar, werden ook aangehouden. Tijdens het omdoen van de boeien bij deze twee verdachten vernielde de 24-jarige man de ruit van de politieauto en klom hieruit. In de consternatie die volgde rukten de twee verdachten zich los en wisten te ontkomen. Met meerdere politie-eenheden, een politiehond en een helikopter is gezocht naar de voortvluchtigen echter zonder resultaat.

De auto en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De 24-jarige verdachte heeft zich inmiddels gemeld bij de politie in Haaglanden en is aangehouden en ingesloten. De politie is nog op zoek naar de andere twee verdachten.
Provincie:
Tag(s):