woensdag, 1. juni 2011 - 22:23

Vereniging Eigen Huis: DSB hypotheekklanten benadeeld

Amersfoort

Eigenwoningbezitters met een hypotheek bij de failliete DSB Bank worden geconfronteerd met een extra hoge hypotheekrente of een hoge vertrekboete. Dit concludeert de Vereniging Eigen Huis.

Dit is het gevolg van het rentebeleid dat door de curatoren wordt vastgesteld en oude, ongunstige consumentenvoorwaarden van de voormalige DSB Bank. In beide gevallen kan het nadeel vele duizenden euro's bedragen. De curator stelt de rente vast die klanten bij een nieuwe renteperiode gaan betalen. Bij DSB ligt de hypotheekrente steevast 1 tot 1,5% boven de gemiddelde marktrente.

Vereniging Eigen Huis vraagt minister De Jager te voorkomen dat de naar schatting 25.000 hypotheekklanten van DSB verder worden benadeeld. Vereniging Eigen Huis wil dat DSB- klanten bij een nieuwe renteperiode een marktconform aanbod krijgen en zonder boete hun hypotheek kunnen oversluiten naar een andere geldverstrekker.

Curatoren aan het roer
Door het faillissement hebben de curatoren zeggenschap over de activiteiten van de bank. In oktober 2009 verloor de DSB-bank zijn bankvergunning. Sindsdien is er geen sprake meer van toezicht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Sindsdien is er geen sprake meer van toezicht door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Klanten kunnen ook niet meer met hun klachten naar het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid).
Provincie:
Tag(s):