donderdag, 29. september 2011 - 21:19

Vergiftigde eieren bij dassenburcht aangetroffen

Lochem

De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van het aantreffen van vergiftigde eieren bij een dassenburcht in de gemeente Lochem.

In de omgeving van Lochem zijn onlangs bij een dassenburcht, vlakbij de zogenaamde toegangspijpen, eieren aangetroffen. De politie heeft deze eieren voor nader onderzoek veilig gesteld omdat het vermoeden bestond dat het om vergiftigde eieren ging.

De eieren zijn in een laboratorium toxicologisch onderzocht. Het bleek daadwerkelijk om vergiftigde eieren te gaan, die kennelijk bestemd waren om de aanwezige dassen te vergiftigen. Er zijn nog geen dode dassen aangetroffen, onbekend is of er misschien dode dieren in de burcht liggen.

Dit soort praktijken dient te worden beschouwd als een ernstige vorm van dierenmishandeling vanwege het lijden dat aan de dood van de dieren voorafgaat. Het onderzoek naar de tot nu toe onbekende daders wordt voortgezet.

De politie verzoekt een ieder die in het buitengebied op een vreemde wijze eieren aantreft, hier niet zelf aan te komen maar de politie te waarschuwen voor een eventueel nader onderzoek.

Om de dassenpopulatie niet te storen is er voor gekozen om niet bekend te maken waar deze dassenburcht zich bevindt.
Provincie:
Tag(s):