woensdag, 7. december 2011 - 9:56

Vergoeding voor ondernemers 't Loon; sloop begonnen

Heerlen

In Heerlen is woensdagochtend rond 07.00 uur begonnen met de sloop van een deel van winkelcentrum 't Loon. De sloop betreft tien winkels die direct gevaar lopen door de verzakking in de onderliggende parkeergarage. De werkzaamheden zullen tot uiterlijk 23 december duren.

Vergoeding
De gemeente heeft voor de getroffen ondermers een vergoedingsregeling vastgesteld. De hoogte van de vergoeding bedraagt maximaal €50.000,- per onderneming.

Twee onderdelen van de regeling betreffen alle ondernemers van ’t Loon.
- Een vergoeding van de redelijke kosten die ondernemers moeten maken om hun schade zoveel mogelijk te beperken. Welke kosten redelijk zijn wordt per geval bekeken.
- Een aanvullende vergoeding als de ondernemer nu niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen als gevolg van het omzetverlies door de ontruiming van het winkelcentrum. Ook dit wordt individueel bekeken.

Daarnaast is er een regeling voor de 10 ondernemers die niet meer kunnen terugkeren naar winkelcentrum ’t Loon. Zij komen in aanmerking komen voor vergoeding van de redelijke kosten voor hervestiging en voortzetting van hun onderneming binnen Heerlen. Ook deze regeling wordt individueel bekeken.

Werktijdverkorting
Een deel van de ondernemers heeft inmiddels al aanspraak gemaakt op de regeling werktijdverkorting van het ministerie. Dat betekent dat personeel tijdelijk een werkeloosheidsuitkering krijgt tot ze weer aan de slag kunnen bij hun werkgever. Deze regeling werd oorspronkelijk in het leven geroepen om bedrijven, die vanwege de crisis tijdelijk minder personeel konden inzetten, te helpen. De regeling kan echter ook aangesproken worden bij een calamiteit.
Provincie:
Tag(s):