vrijdag, 3. juni 2011 - 13:44

Verhuizing stadhuis Lelystad

Lelystad

Vrijdag 3, zaterdag 4 en maandag 6 juni zijn de verhuisdata van de gemeente Lelystad. Dit heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

Alles op de begane grond
De tijdelijke kantoorlocatie De Waterwijzer aan het Maerlant en de Stadswinkel aan De Meent worden dan verlaten. De gemeentelijke diensten, inclusief die van het Werkplein en van het UWV aan de Middendreef, komen dan samen in het verbouwde stadhuis aan Stadhuisplein 2. Donderdag 2 juni is een feestdag (Hemelvaartsdag) en is de gemeente Lelystad ook gesloten.

Eerste dag open
Dinsdag 7 juni is de eerste dag waarop inwoners en andere bezoekers van/aan de gemeente Lelystad terecht kunnen in het volledig gerenoveerde Stadhuis. De gemeente Lelystad is dan klaar om volgens de methode van `het nieuwe werken' haar klanten en gasten te ontvangen en van dienst te zijn.

Beperkte dienstverlening
Gedurende de dagen dat verhuisd wordt en ambtenaren hun nieuwe werkplek inrichten en in gebruik nemen, is er geen of zeer beperkte dienstverlening.

Aangiften geboorten en overlijden
Op vrijdag 3 juni en op maandag 6 juni is woonzorgcentrum Hanzeborg tussen 9.00 en 12.00 uur in gebruik door de gemeente voor het doen van aangiften van geboorte en overlijden. Voor alle overige diensten is de gemeente gesloten.

Ook telefonisch is de gemeente in principe niet bereikbaar. Ambtenaren die niet afhankelijk zijn van een specifieke werkplek in het nieuwe Stadhuis en thuis kunnen werken (volgens de methode van `het nieuwe werken'), zijn overigens wel zoveel mogelijk aan het werk.

Openingstijden
Vanaf dinsdag 7 juni heeft de gemeente Lelystad iets gewijzigde openingstijden. Het Stadhuis is voor publieksdiensten die in de Stadswinkel op de begane grond plaatsvinden geopend op maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U wordt alle werkdagen tot 12.00 uur zonder afspraak geholpen, 's middags wordt op afspraak gewerkt.

Zaterdag openstelling
De zaterdagopenstelling zoals die voorheen voor de Stadswinkel gold, komt met de verhuizing naar het Stadhuis te vervallen. De donderdagavondopenstelling, van 18.00 - 20.00 uur, voor diensten van burgerzaken (paspoorten, rijbewijzen e.d.) blijft wel gehandhaafd.

Officiële opening 17 juni
Op vrijdagmiddag 17 juni wordt het Stadhuis officieel geopend. Genodigden, medewerkers en hun familie zijn daarvoor uitgenodigd. Voor publiek is het Stadhuis die middag vanaf 14.00 uur gesloten.

Open Dag 18 juni
Op zaterdag 18 juni houdt de gemeente Lelystad een Open Dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur is dan iedereen welkom om een kijkje te nemen in het gerenoveerde Stadhuis. Elke inwoner ontvangt nog een uitnodiging met een programma voor deze dag.
Provincie:
Tag(s):