zaterdag, 27. augustus 2011 - 13:57

Verkeer naar het zuiden loopt compleet vast

Weggebruikers richting het zuiden van het land moeten vandaag een beroep doen op hun geduld. In verband met de afsluiting van de Martinus Nijhoffbrug in de A2 loopt het verkeer op de alternatieve routes compleet vast. Dit heeft de VerkeersInformatieDienst (VID) bekendgemaakt.

Verkeer richting Den Bosch kiest op het knooppunt Deil massaal voor de A15 richting het Westen om dan bij Gorinchem gebruik te maken van de Merwedebrug in de A27. Tussen de knooppunten Deil en Gorinchem staat momenteel 18 kilometer file.

Ook het verkeer voor de Merwedebrug stroopt helemaal op. Op de A27 richting Breda staat momenteel 16 kilometer file. In beide gevallen loopt de vertraging op tot meer dan een half uur.

Rijkswaterstaat raadt inmiddels aan om andere routes te gebruiken richting de Breda en Den Bosch. Vanaf de A2 kan verkeer richting Den Bosch kan op het knooppunt Oudenrijn beter voor de A12 kiezen, om daarna over de A50 en de A59 te rijden (volg: Arnhem). Verkeer naar Breda wordt aangeraden om te rijden via de A12, de A20 en de A16 (volg: Rotterdam/Den Haag).

Op het eerste gezicht lijken dit omslachtige routes, maar de extra reistijd zal korter zijn dan de vertraging die wordt opgelopen als men voor de kortste route kiest.
Provincie:
Tag(s):