woensdag, 13. april 2011 - 19:27

Verkeersexamen in Appingedam en Delfzijl

Delfzijl

Op 31 scholen in de gemeenten Appingedam en Delfzijl leggen 440 leerlingen uit groep 7 en 8 het verkeersexamen af. Half april krijgen de leerlingen eerst een examen over verkeersregels en verkeersborden. Daarna volgt een praktijkexamen op de fiets waar de kinderen deze kennis testen.

Drie wethouders geven het startsein voor het verkeersexamen. Wethouder Verkeer Mahmut Kaptan trapt af op 15 april in Delfzijl bij Sportpark Centrum. Zijn collega wethouder Verkeer Annalies Usmany uit Appingedam geeft 19 april het startsein op Sportpark Burgemeester Welleman in Appingedam. Wethouder Onderwijs Jan Wolthof zal op 21 april het startsein geven in Spijk bij CBS de Burcht.

Bekende fietsroute
De fietsroute voor het examen is voor de leerlingen een herkenbaar traject. Het examen bestaat uit een aantal vaste routes naar sportclubs en scholen. Stadswachten en vrijwilligers controleren de leerlingen op hun kennis, vaardigheden en gedrag in het verkeer.

Fietscontrole
Vooraf aan het verkeersexamen controleren stadswachten alle fietsen van de deelnemers. Ze kijken onder andere naar verlichting en remmen. Bij goedkeuring krijgt de fiets een grote sticker met ‘OK!’ en kunnen de leerlingen beginnen met het examen.

Beleid gemeenten
De gemeenten Appingedam en Delfzijl vinden het belangrijk dat deze kinderen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer en subsidiëren het verkeersexamen. Het examen is onderdeel van hun uitvoeringsplan Praktische Verkeerseducatie voor 2011.
Provincie:
Tag(s):