zaterdag, 23. juli 2011 - 8:48

Vermagerde pony’s in vervuilde stal in bewaring genomen

Buren

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft in de gemeente Buren twee verwaarloosde pony's en een verwaarloosde hond in bewaring genomen. De eigenaar krijgt proces-verbaal voor de verwaarlozing en draait op voor de kosten van opvang en verzorging van de dieren.

Nadat de vrouw eerder al gewaarschuwd was en een proces-verbaal had gekregen, ging de inspecteur van de LID opnieuw op controle. Daarbij constateerde hij geen verbetering in de situatie. Van de hond, een maltezer, en de pony's waren de vacht slecht verzorgd. De pony's waren bovendien vermagerd en stonden in een vervuilde stal.

In opdracht van Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zijn de dieren in bewaring genomen. Ze worden opgevangen en krijgen de nodige (medische) zorg. De kosten hiervan zijn voor de eigenaresse.

De 56-jarige eigenaresse had in totaal zes honden, vijf katten en twee pony's. Vier katten zijn naar de dochter gegaan, de overige dieren zijn nog bij de vrouw. De LID houdt wel in de gaten of de conditie van die dieren in orde blijft.
Provincie:
Tag(s):