maandag, 5. september 2011 - 10:07

Vermiste jongens uiteindelijk aangehouden

Dordrecht

Twee jongens die vermist waren zijn uiteindelijk aangehouden. Zondagochtend 4 september 2011 kreeg de politie een melding dat twee jongens vermist waren.

De twee waren op zaterdagavond met een bootje gaan varen. Een vriend van de twee had voor het laatst telefonisch contact gehad in de nacht omstreeks 01.00 uur. Hierna kreeg hij de jongens van 16 en 18 jaar uit Dordrecht niet meer te pakken. Een van de vaders waarschuwde zondagmorgen de politie.

Direct begon een zoekactie waaraan de Koninklijke Nederlandse Redding maatschappij (KNRM), het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en Rijkswaterstaat aan meededen. Medewerkers van de KNRM vonden het bootje in het Sint Maartensgat en sleepten deze naar het schip van het KLPD. Uit onderzoek bleek dat de twee een bootje hadden meegenomen dat niet van hun was. De buitenboordmotor die erop zat maar het niet deed hadden zij in het water gegooid. Ze hadden wat rondgevaren en gescholen voor het slechte weer. Om 07.00 uur waren de jongens weer gaan varen. Hun telefoons deden het niet meer vandaar dat niemand contact met ze kon krijgen. Politiemensen namen de twee mee naar het bureau in verband met de diefstal van het bootje.
Provincie:
Tag(s):