woensdag, 6. juli 2011 - 11:42

Vermiste Limburgse weer herenigd met gezin in Spanje

Stramproy

Mary-Anne Goossens is woensdagavond weer herenigd met haar gezin. 'Na 18 dagen vermist te zijn geweest, is ze woensdagmiddag in een ziekenhuis in de buurt van Nerja opgenomen', meldt een vriendin van de familie woensdagavond.

Haar gezin is woensdagmiddag om 16.00 uur vanaf Schiphol naar Malaga gevlogen en omstreeks 20.30 uur woensdagavond hebben ze elkaar weer in de armen kunnen sluiten.

Naar omstandigheden gaat het goed met Mary-Anne. Zoon Fritz Korten: “Het voelt onbeschrijfelijk goed om mijn moeder weer te zien. We zijn zo trots op haar. Ze heeft altijd het vertrouwen gehad dat het goed zou komen en zegt geen moment bang te zijn geweest. Dat heeft haar gered. We kijken er ontzettend naar uit om haar mee naar huis te nemen”.

Verdwaald
Mary-Anne heeft verklaard dat zij vrijdag 17 juni een wandelroute is gaan lopen. Uiteindelijk is ze de weg kwijtgeraakt en wist ze ook niet meer hoe ze terug moest komen.

Ze heeft toen besloten om door te lopen in de hoop een dorp tegen te komen. Uiteindelijk heeft ze na twee dagen lopen en zoeken een plek gevonden waar ze de afgelopen periode is verbleven.

Vers water
Een plek bij een rivier, zodat ze in ieder geval vers water had. Het mineraalrijke water in het gebied heeft waarschijnlijk haar leven gered. Mary-Anne sliep in een inham van een rots en hield zich iedere nacht warm door een deken van gras en rozemarijn over zich heen te leggen.

Dinsdagavond hebben drie wandelaars Mary-Anne aangetroffen bij de rivier. Ze hebben met haar gesproken, haar een deken en eten gegeven en afgesproken dat ze hulp gingen halen.

Zij hebben direct de Guardia Civil ingeschakeld, die woensdagochtend een grote zoekactie zijn begonnen. Uiteindelijk is Mary-Anne door een reddingsteam gevonden en met een helikopter naar de bewoonde wereld gebracht. Met een ambulance is zij vervolgensen in, naar omstandigheden, goede gezondheid overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

De 48-jarige Mary-Anne Goossens werd sinds 17 juni in Spanje vermist. Ze was daar alleen op vakantie.
Provincie:
Tag(s):