donderdag, 14. april 2011 - 16:31

Vermiste vrouw uit Hengstdijk aangetroffen

Hengstdijk

Sinds afgelopen maandag werd een 54-jarige vrouw uit Hengstdijk vermist. In de voorbije dagen heeft de Zeeuwse politie, in samenwerking met de brandweer en het KLPD, diverse zoekacties op touw gezet om de vrouw te kunnen vinden. Dat is even na 12.00 uur vanmiddag gelukt. Helaas is de vrouw niet meer in leven.

Met een helikopter met warmte-apparatuur is in een groot gebied naar de vrouw gezocht. Daarna werd gezocht in en op het water door medewerkers van de brandweer en vanmorgen (donderdag) is ook gezocht door speurhonden en hun geleiders van het landelijk dregteam van het KLPD. De honden sloegen aan bij een bepaalde plek in het water 'De Vogel' vlak bij een gelijknamige camping. Deze plek is al eerder aangewezen door een getuige die de vrouw in die buurt had gezien.

Omdat de speurhonden aansloegen bij deze plek is door het landelijk dregteam sonarapparatuur ingezet. Via die sonarapparatuur kwam een zogenaamde 'echo', een aanwijzing dat er iets of iemand in het water ligt. Omdat het water op die plek niet zo diep is, hoefden de duikers niet te komen assisteren, maar kon het lichaam van de vermiste vrouw door het KLPD uit het water worden gehaald.
Provincie:
Tag(s):