dinsdag, 30. augustus 2011 - 18:11

Vermoedelijke nep-BOA actief in Steenwijkerland

De politie waarschuwt voor een man die zich voordoet als een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) en die actief is in de omgeving van Steenwijkerland. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Een 22-jarige man uit Stadskanaal maakte vrijdag 26 augustus melding bij de gemeente dat hij de dag ervoor tijdens het vissen in Ossenzijl was bekeurd door een man die zich voordeed als BOA.

De man was gekleed in uniform en legitimeerde zich met een, mogelijk vals, legitimatiebewijs uit Steenwijkerland. De Groninger moest een boete van 200 euro per direct voldoen “in verband met een lik-op-stukbeleid”. Omdat de man geen kwitantie heeft ontvangen, kreeg hij later het vermoeden dat hij was opgelicht.

Nooit contant betalen!
Noch de politie noch de BOA’s die controleren in Steenwijkerland zullen in bekeuringsituaties om een contante betaling vragen. Dit gebeurt in principe alleen bij mensen uit het buitenland en betaling geschiedt in die gevallen altijd aan het politiebureau. Wees dus alert op dergelijke oplichtingpraktijken.

Het signalement van de BOA die actief was in Ossenzijl luidt als volgt:iel postuur, zwart kort haar, ongeveer 35-40 jaar oud en 1.70-1.75 m. lang. Hij was zoals gezegd gekleed in een BOA-uniform en legitimeerde zich met een BOA-pas uit Steenwijkerland.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de man en kijkt naar hem uit. Mocht u meer informatie over deze zaak hebben of zelf het slachtoffer zijn of dreigen te worden van deze man, dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Steenwijkerland via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):