woensdag, 15. juni 2011 - 9:30 Update: 08-07-2014 0:58

Vermoeide Gullit: 'Dit werkte niet'

(ElfVoetbal) Ruud Gullit is nauwelijks verbaasd over zijn ontslag bij Terek Grozny. Het is volgens de trainer een logische uitkomst van een week waarin volop aan zijn stoelpoten is gezaagd.

Dat begon vorige week al na het verlies tegen CSKA Moskou. "Nog nooit won Terek van deze topploeg, maar ons werd het bijzonder kwalijk genomen."

Gullit vermoedt dat na de nederlaag een interview in de Engelse Daily Mail zijn positie verder heeft aangetast. Daarin klaagde Gullit over twee slechte oefenvelden, het ontbreken van een gym en dat diverse beloofde transfers afketsten.

Verder zei hij Kadirov alleen bij thuiswedstrijden te zien en niet door hem, maar door sponsors te worden betaald en hij regelmatig Kalashnikov in het straatbeeld zag. Het werd Gullit allemaal kwalijk genomen hoewel hij de opbouw van de stad Grozny en de warmte van de Tsjetsjenen als bijzonder ervoer.

"Onschuldige constateringen", aldus Gullit tegenover De Telegraaf. "Maar het was een mooie stok om mee te slaan." Toen voorzitter Kadirov hem eerder deze week openlijk op de website van Terek Grozny beschuldigde meer in bars en discotheken te bivakkeren dan bezig te zijn dan met zijn elftal wist Gullit hoe laat het was.

"Als dat een dag voor de wedstrijd voor je voeten wordt gegooid, weet je dat het snel afgelopen kan zijn. We zijn een avondje uit geweest met de hele spelersgroep als een vorm van teambuilding. De club voldeed zelfs de rekening en later krijg je het op je boterham. Ja, als het zo werkt, dan werkt het niet."

Wat rest is de financiële afhandeling van zijn contract. "Zaak is nu om in goed onderling overleg mijn nog een jaar doorlopende contract te regelen en daarna zal ik terugkeren naar Nederland. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor mijn cv; aan de andere kant is dit wel een avontuur geweest." Wel kijkt hij uit naar de hereniging met zijn gezin in Nederland. "Ik ben ontzettend moe en ga daarom eerst een tijdje flink uitrusten. Dit avontuur bij Terek Grozny is me niet in de koude kleren gaan zitten."
Categorie:
Tag(s):