zaterdag, 11. juni 2011 - 12:05

Verongelukte motorrijder reed te snel op Maasbrug

Roermond

Het onderzoek naar het dodelijk verkeersongeval, waarbij zaterdag 4 juni een 20-jarige motorrijder op de Maasbrug in Roermond om het leven kwam, is afgerond. De camerabeelden die gemaakt zijn vanaf de motor waarop het slachtoffer reed hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld, zo meldt de politie.

Uit het onderzoek is gebleken dat de motorrijder in enkele seconden tijd met hoge snelheid naast de betreffende vrachtwagen reed. Binnen datzelfde tijdsbestek week de vrachtwagen uit naar links waardoor de motorrijder probeerde te corrigeren door hard te remmen. Hierbij raakte de motor in onbalans en raakte een paaltje waardoor de motor met bestuurder op de tegenovergestelde weghelft terecht kwamen. Na de aanrijding met aanhangwagen ging de motorrijder onderuit.

De officier van justitie heeft op grond van de resultaten van het onderzoek besloten dat de vrachtwagenchauffeur die in eerste instantie als verdachte werd gehoord geen verdachte meer is met betrekking tot dit ongeval. Het onderzoek is daarmee afgesloten.
Provincie:
Tag(s):