maandag, 16. mei 2011 - 13:57

Verontruste vrijwilligers bezetten brandweerkazerne Beverwijk

Beverwijk

Maandagochtend hebben verontruste vrijwilligers van Brandweer Beverwijk de kazerne op de Spoorsingel bezet. Deze ludieke actie was bedoeld om aandacht te vragen voor een mogelijk op handen zijnde verminderde brandweerzorg.

Door het invoeren van een nieuw blokrooster zou er feitelijk tussen 07.30 uur en 08.00 uur geen bezetting zijn. Kwam de beroepsbrandweer tot vorig week nog om 07.30 uur in dienst, vanaf deze week zou dit volgens de vrijwilligers pas om 08.00 uur zijn.

‘Ondertussen zijn veel vrijwilligers dan al op weg naar hun werk. Gevolg is dat de brandweerzorg niet gegarandeerd is tussen 07.30 uur en 08.00 uur’, aldus de verontruste vrijwilligers.

Misverstand
Een woordvoerster van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in Hoofddorp spreekt van een vervelend misverstand en zei maandagmiddag dat de VRK al bezig was om het schema dusdanig aan te passen zodat de bezetting ook tussen 07.30 en 08.00 uur gegarandeerd is. Beide partijen zijn hierover in de loop van maandagochtend met elkaar in gesprek gegaan en tot een oplossing gekomen.

Spandoeken
Vrijwel alle voertuigen stonden buiten, deels behangen met spandoeken. De 35 actievoerende vrijwilligers bleven tot 17.00 uur op de kazerne en pleegden onderhoud aan het materiaal dat zondag is ingezet bij een grote brand in een garagebedrijf.
Provincie:
Tag(s):