dinsdag, 28. juni 2011 - 9:20

Veroordeelde van Nationale Opsporingslijst opgespoord

Zwolle

Het Team Executiestrafvonnissen (TES) heeft de 35-jarige René P. in Spanje opgespoord. Hij werd in 2005 in Nederland voor drugsdelicten veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan hij nog ongeveer drie jaar moet uitzitten. P. staat op de Nationale Opsporingslijst.

P. werd op 25 januari 2005 door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor betrokkenheid bij drugssmokkel. Hij leverde aan zijn medeverdachten stoffen die gebruikt werden bij de productie van synthetische drugs. Ook verrichtte hij diverse logistieke en financiële handelingen om de drugshandel mogelijk te maken.

Na zijn veroordeling tot een gevangenisstraf van 5 jaar, mocht hij op een gegeven moment op weekendverlof. Hij keerde op 18 april 2006 niet terug van dit verlof.

P. staat ook vermeld op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte personen. Het Team Executie Strafvonnissen in Zwolle spoorde hem op. Hij werd op 20 juni op het vliegveld van Barcelona door de Spaanse autoriteiten aangehouden. Er zal een overleveringsprocedure gestart worden om hem zijn strafrestant van 1098 dagen in Nederland uit te laten zitten.
Provincie:
Tag(s):