woensdag, 16. maart 2011 - 8:44

Veroorzaker dodelijk verkeersongeluk langer vast

Leeuwarden

De rechter-commissaris heeft op vordering van de officier van justitie besloten om een 24-jarige inwoner van Leeuwarden in bewaring te stellen. Uit politieonderzoek en verklaringen van getuigen is vast komen te staan dat de 24-jarige Leeuwarder vrijdagavond op de Esdoornstraat een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt. Daarbij kwam een 56-jarige inwoner van Leeuwarden om het leven en zijn 15-jarige dochter raakte daarbij zwaar gewond.

Direct na het ongeval werd de 24-jarige man aangehouden. Ook een 39-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden. Beide mannen zaten bij elkaar in de auto en waren onder invloed van alcohol. Het was echter niet direct duidelijk wie nu had gereden. Dit omdat de verklaringen van de inzittenden in eerste instantie niet overeenkwamen met verklaringen van getuigen. De politie stelde dan ook een nader onderzoek in. Er werd gesproken met getuigen, de twee verdachten werden gehoord en ook de specialisten van Bureau verkeersongevalanalyse deden onderzoek.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat de 24-jarige man als het bestuurder had opgetreden. Hij werd op vordering van de officier van justitie geleid voor de rechter-commissaris. Die besloot om de man in bewaring te stellen. De 39-jarige Leeuwarder mocht dinsdag het politiebureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):