maandag, 4. april 2011 - 10:22

Verpakking huishoudmiddel moet minder vrolijk

Amsterdam

Flessen met bleekmiddel, gootsteenontstopper, verf of thinner zien er nu nog te aantrekkelijk uit voor kinderen. Jonge kinderen zien deze producten daardoor te vaak als snoepgoed en belanden zo in het ziekenhuis. Dit schrijft het AD maandag.

Consument en Veiligheid wil nu dat fabrikanten het uiterlijk van verpakkingen met gevaarlijke producten veranderen. De verpakkingen moeten minder vrolijk worden. Juist door de vrolijke en aantrekkelijke verpakking denken kinderen dat het om snoepgoed gaat met alle gevolgen van dien.

Per jaar raken er in Nederland zevenduizend kinderen tussen de 0 en de 4 jaar oud gewond door het innemen van gevaarlijke huishoudelijke chemicaliën. Van deze groep belanden er ruim vijfhonderd in een ziekenhuis.

Niet alleen de verpakking moet anders, ook komt er nog duidelijker op de flessen te staan hoe gevaarlijk de chemische producten zijn voor peuters.

Consument en Veiligheid lanceert morgen een landelijke campagne die met grote posters in abri's en in ziekenhuizen duidelijk maakt hoe gevaarlijk de vrolijke flessen voor kinderen kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):