donderdag, 3. november 2011 - 18:26

Verpleegafdelingen Westfriesgasthuis weer open

Hoorn

Vorige week werd in het Westfriesgasthuis de MRSA-bacterie geconstateerd bij drie patiënten en één medewerker. Na afronding van alle vervolgonderzoeken zijn geen nieuwe gevallen vastgesteld. Alle verpleegafdelingen zijn weer gewoon open.

In het Westfriesgasthuis is vorige week bij één patiënt de MRSA-bacterie aangetroffen. Volgens de protocollen van het ziekenhuis werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld of de bacterie zich onverhoopt had verspreid. Alle patiënten op de longafdeling werden onderzocht, evenals alle medewerkers van de longafdeling én de medewerkers van overige afdelingen die betrokken waren geweest bij de besmette patiënt.

De MRSA bleek inmiddels twee kamergenoten te hebben bereikt. Conform het protocol werd het onderzoek verder uitgebreid. Daaruit bleek ook een verpleegkundige, werkzaam op meerdere afdelingen, deze bacterie bij zich te dragen.

Dit leidde tot verdere uitbreiding van het onderzoek onder patiënten waarvoor de betrokken verpleegkundige had gezorgd. Ondertussen werden de besmette en van besmetting verdachte patiënten geïsoleerd verpleegd. Dagelijks werd beoordeeld of de opnamestop voor een afdeling - steeds uit voorzorg - werd ingesteld. Dit is tijdelijk het geval geweest voor de afdelingen longziekten, chirurgie, orthopedie en geriatrie.

Alle vervolgonderzoeken zijn donderdag afgerond. Er zijn geen nieuwe besmettingen bij patiënten ontdekt. Er werden in de onderzoeken ook geen nieuwe medewerkers gevonden die waren besmet. De isolatiemaatregelen voor de eerder van MRSA-verdachte patiënten zijn opgeheven.
Provincie:
Tag(s):