zondag, 6. november 2011 - 9:44 Update: 08-07-2014 0:56

Verrassend NEC wint door buitenspeldoelpunt bij Feyenoord

Rotterdam

(Elfvoetbal) NEC heeft op bezoek bij Feyenoord verrassend weten te winnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor won door een doelpunt van Nick van der Velden, dat nooit toegekend had mogen worden: 0-1.

Bij de thuisploeg begonnen Kelvin Leerdam en John Guidetti in de basis. Eerstgenoemde verving de geschorste Dani Fernandez. Terwijl de Zweed de voorkeur kreeg boven Guyon Fernandez. Aan de kant van de bezoekers waren er geen wijzigingen.

In de openingsfase scoorde NEC verrassend de 0-1. Het doelpunt had echter nooit toegekend mogen worden, aangezien Van der Velden uit buitenspelpositie scoorde.

In het vervolg probeerde Feyenoord de stand voor de rust gelijk te trekken. De ploeg van trainer Ronald Koeman stuitte telkens op doelman Gabor Babos.

Ook na de rust kreeg Feyenoord kansen. NEC trok zich terug op eigen helft, en kwam enkele keren met de schrik vrij.

In de absolute slotfase leek de thuisploeg toch nog een punt te pakken. Echter kopte de ingevallen Guyon Fernandez uit goede positie mis.

Door de knappe overwinning stijgt NEC naar de dertiende positie in de Eredivisie. De Nijmegenaren hebben dertien punten uit twaalf wedstrijden. Feyenoord staat nu achtste met achttien punten.