woensdag, 5. oktober 2011 - 19:05

Verwarde man opnieuw aangehouden in Slochteren

Slochteren

De politie heeft woensdagmiddag bij zijn woning aan De Krimpen in Slochteren een 30-jarige man aangehouden voor brandstichting. De Slochtenaar had een dag eerder politieagenten bij zijn woning met een mes bedreigd.

Ook was de man later in het cellencomplex door het lint gegaan. Hij werd woensdag in vrijheid gesteld, nadat hij door de geestelijke gezondheidszorg was beoordeeld. Volgens de psychiater kon de verwarde man naar huis.

Niet veel later stak de verdachte twee auto’s van buren aan De Krimpen in brand. Tevens vernielde hij een ruit van de woning van zijn buren. De brandweer wist nog maar net te voorkomen dat de autobrand oversloeg naar de woning. De bewoners wisten zich op tijd in vrijheid te stellen.

Gewaarschuwde politieagenten wisten de 30-jarige aan te houden in verband met de brandstichtingen en de vernieling. De man werd wederom in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag en morgen gehoord. Naast het strafrechtelijke traject zal de politie ook dit keer de geestelijke gezondheidszorg inschakelen. Beide auto’s brandden volledig uit. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):