dinsdag, 8. maart 2011 - 17:19

Verwarde man steekt in op agenten in Tilburgs ziekenhuis

Tilburg

De politie moest maandagavond in actie komen voor een verwarde en agressieve man in het St. Elisabeth Ziekenhuis.

De kwam rond 18.10 uur het ziekenhuis binnen en eiste dat hij direct opgenomen zou worden op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Hij was binnen gekomen met een mes in zijn hand, gedroeg zich erg agressief en was niet voor rede vatbaar. Met het mes bedreigde hij vervolgens diverse medewerkers van het ziekenhuis, waaronder een arts, een aantal verpleegkundigen en een beveiligingsmedewerker.

Het lukte niet om de man tot bedaren te krijgen. Hij was vermoedelijk onder invloed en verkeerde daarnaast in psychische nood. Twee agenten, beschermd met schilden, hebben de man vervolgens met geweld onder controle moeten brengen. De man weigerde zijn wapen neer te leggen en ook de inzet van peperspray had geen effect op hem. Hij koos voor de aanval en raakte daarbij diverse keren met zijn mes de schilden. In het tumult stak hij ook in op een van de agenten. De agent in kwestie droeg echter een veiligheidsvest (steek- en kogelwerend) waardoor de messteken werden tegengehouden en de agent niet gewond raakte. Na een heftige worsteling kon de man met handboeien onder controle worden gebracht.

De arrestatie vond plaats in de hal van de afdeling Spoedeisende Hulp, bij de nachtuitgang op de begane grond. Er zijn geen andere patiënten van het ziekenhuis bedreigd geweest door de man. Zijn agressie richtte zich op het ziekenhuispersoneel en op de politieagenten.

Na de arrestatie is de verdachte overgebracht naar het cellencomplex van de Tilburgse politie. Daar is hij in een "observatiecel" ingesloten om zijn toestand nauwlettend in de gaten te houden. Zowel het St. Elisabeth Ziekenhuis als de agenten hebben aangifte tegen de verdachte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag.
Daarnaast heeft het ziekenhuis aangekondigd om de alle schade op de verdachte te verhalen.
Provincie:
Tag(s):