vrijdag, 7. januari 2011 - 22:33

Verwarmingsketels wooncomplexen Haveltermade afgesloten

Meppel

De gemeente Meppel heeft in overleg met Woningcorporatie Woonconcept besloten de verwarmingsketels in de woningen in de complexen aan de Thorbeckelaan, de Piersonstraat en de Donker Curtiusstraat vrijdagavond af te sluiten. Dit omdat vrijdagmiddag meer vragen zijn ontstaan rondom de centrale verwarmingsinstallaties.

Na de kerst heeft Woonconcept koolmonoxidemeters onder de bewoners verspreid. Deze meters zijn sindsdien een aantal keer afgegaan en dit heeft voor onrust bij de bewoners gezorgd. Daarnaast is vanmiddag gebleken dat er meer vragen zijn ontstaan rondom de aanleg van de centrale verwarmingsinstallatie in de betrokken flats aan de Thorbeckelaan, de Donker Curtiusstraat en de Piersonstraat. Dit heeft ertoe geleid dat de burgemeester van Meppel heeft bepaald dat vanavond alle ketels van de drie flats worden uitgeschakeld.

Om de overlast voor de bewoners zo klein mogelijk te houden, biedt Woonconcept een aantal alternatieven. Allereerst kunnen bewoners ergens anders slapen. Ook kunnen ze in hun huis blijven wonen. Immers, met het afsluiten van de verwarmingsketel is het gevaar geweken. Woonconcept biedt per huishouden twee elektrische kachels aan. Het is nu nog onbekend wanneer bewoners weer gebruik kunnen maken van de verwarmingsinstallaties. De gemeente Meppel en Woonconcept hebben vanavond de bewoners geïnformeerd op een informatiebijeenkomst.
Provincie:
Tag(s):