donderdag, 7. juli 2011 - 12:36 Update: 05-09-2018 10:19

Videomateriaal van instorten dak FC Twente stadion

Enschede

Tijdens werkzaamheden aan de nieuwbouw van het FC Twente stadion in Enschede is donderdagmiddag een persoon om het leven gekomen en zijn 13 personen met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Dit maakte de gemeente Enschede bekend.

Update vrijdag 07.00 uur
Er is videomateriaal waarop is te zien hoe een deel van de overkapping in aanbouw van het stadion van FC Twente donderdag in het begin van de middag instortte.

Dit heeft Den Oudsten van Enschede donderdagavond in Nieuwsuur bekendgemaakt. Den Oudsten, die de beelden heeft gezien, zei op televisie dat 'het ingewikkeld is om er een oordeel over te geven'.

Gewonden
Van de gewonden ligger er nog acht in het ziekenhuis. Van één van hen is de toestand kritiek.

Update 19.30 uur
De burgemeester van Enschede maakte tijdens de persconferentie bekend dat het dodelijke slachtoffer een 31-jarige man uit Nijverdal is.
Van de gewonde personen komen er zes uit Hellendoorn en verder uit de plaatsen Oldenzaal, Twenterand, Rijssen, Losser en Duitsland.

Eerdere berichtgeving
Door nog onbekende oorzaak bezweken rond het middaguur twee steunbalken en kwam een deel van het dak naar beneden. Een aantal personen kwam onder het puin terecht en er zijn eveneens bouwvakkers gewond geraakt door rondvliegend puin. Volgens de gemeente Enschede zouden twee bouwvakkers zwaargewond zijn geraakt.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het stadion. Met honden is men nog altijd aan het zoeken tussen het puin opzoek naar mogelijke slachtoffers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):