zaterdag, 26. maart 2011 - 17:14

Vier aanhoudingen na schietincident

Delft

De politie hield zaterdag 26 maart vier personen aan die mogelijk betrokken zijn bij een schietincident op de Bachsingel. Onder de verdachten is de 21-jarige man die bij het incident gewond raakte. De politie zoekt getuigen.

Getuigen meldden rond middernacht dat op de Bachsingel iemand was neergeschoten. Het slachtoffer zou zijn beschoten door een man die hij te voet achterna zat. Korte tijd later troffen politieagenten op straat een 21-jarige man, die door meerdere kogels was geraakt.

Vrijwel direct nadat het slachtoffer was aangetroffen, meldden zich enkele vrienden en familieleden van het slachtoffer. Zij verklaarden dat de schutter er na het schietincident in een auto vandoor was gegaan richting Rotterdam. Omdat drie personen uit de groep mogelijk betrokken zijn bij het schietincident hield de politie hen aan. De politie onderzoekt of en zo ja, in welke mate zij bij het incident zijn betrokken.

Na behandeling in het ziekenhuis werd ook het 21-jarige slachtoffer aangehouden. De man die na het incident per auto vluchtte, is vooralsnog spoorloos.

De politie is tot laat in de nacht bezig geweest met sporenonderzoek. Daarbij maakte de politie onder meer gebruik van een speurhond. Ook is een Burgernetactie gehouden in de hoop getuigen te vinden.
Provincie:
Tag(s):