dinsdag, 20. december 2011 - 13:31

Vier gewonden bij aanrijding ringweg Amsterdam

Amsterdam

Op de ringweg zuid van de A10 in Amsterdam zijn dinsdagochtend vier mensen gewond geraakt bij een aanrijding tussen drie voertuigen. Het ongeval vond plaatst om 11.00 uur in de richting van Den Haag.

Een voertuig, een mini, op de middelste rijbaan moest afremmen. Een tweede voertuig zag dit te laat en schampte de mini waardoor deze tegen de vangrail tot stilstand kwam. Een derde voertuig die op de linkerrijbaan reed kon een aanrijding niet voorkomen en klapte in de zijkant van de mini.

In de laatst genoemde auto's raakte in totaal vier mensen gewond. Een klein kind dat achterin de mini zat bleef wonder boven wonder ongedeerd. De brandweer moest er wel aan te pas komen om de slachtoffers te bevrijden uit beide voertuigen. De veroorzaker van de aanrijding is aangehouden voor verhoor.

Drie rijstroken werden ten tijde van het ongeval afgesloten. Het verkeer kon mondjesmaat langs de plaatst van het ongeval rijden. Daardoor ontstonden er flinke files rondom de hoofdstad. Inmiddels zijn alle rijbanen weer open.
Provincie:
Tag(s):