zaterdag, 10. september 2011 - 23:43

Vier gewonden door verkeersongeval

IJzendijke

Bij een ongeval tussen twee personenauto's op de kruising N61-Zevenhofstedenweg bij IJzendijke zijn zaterdagmiddag vier personen gewond geraakt. De N61 is zo'n 2,5 uur gestremd geweest.

Om 15.45 uur ontstond de aanrijding. Na het ongeval belandden de auto's in de sloot. In beide auto's zat één persoon bekneld. Het betroffen zowel een Nederlandse auto als een Belgische personenauto. Naast deze personen raakten in beide voertuigen ook beide bijrijders gewond. De inzittenden van de Nederlandse auto zijn een 65-jarige bestuurder en een 67-jarige bijrijdster, beiden afkomstig uit de gemeente Sluis. Van de inzittenden uit de Belgische auto is op dit moment alleen bekend dat de bestuurder een man was met naast zich een bijrijdster.

Uit politieonderzoek bleek dat de bestuurder van het Nederlandse auto over de Zevenhofstedenstraat reed. Deze kwam vanuit de richting IJzendijke.
De bestuurder wilde de N61 oversteken om zijn weg op deze weg te vervolgen. Over de N61 kwam de Belgisch auto aanrijden, komende vanuit de richting van de rotonde IJzendijke. Beide voertuigen kwamen op de kruising met elkaar in botsing. Hoe dit kon gebeuren wordt nog nader onderzocht.

Beide auto's zijn door de brandweer opengeknipt om de bestuurders te bevrijden. Alle betrokkenen zijn door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

Tijdens de hulpverlening, het politieonderzoek en de berging van de auto's is de N61 gestemd geweest. Het verkeer is door het poldergebied omgeleid.
Provincie:
Tag(s):