dinsdag, 3. mei 2011 - 12:30

Vier huisjes op vakantiepark door brand verwoest

Hellevoetsluis

Bij een brand op het terrein van vakantiepark/camping "de Quack" aan de Parkweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag vier houten huisjes volledig door brand verwoest. Vier anderen raakten door ernstige schade tijdelijk onbewoond. Onder de parkgebruikers raakte niemand gewond.

De brand brak rond 23.00 uur uit in een van de huisjes. Door de sterke wind en de dichte begroeiing sloeg deze snel over naar naastgelegen huisjes.

De brandweer moest al snel opschalen om voldoende bluswater aan te kunnen voeren. Dit gebeurde vanaf een naburig vakantiepark genaamd 'Citta Romana'. Politiemensen die ter plaatse kwamen hebben bewoners van naastgelegen huisjes geëvacueerd (ongeveer 20 personen). Zij zijn verzameld in een ontmoetingsruimte op het Park.

Rond 00.45 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven maar daarna is er nog enkele uren nageblust. Sommige bewoners konden terug naar hun eigen onderkomen en anderen zijn elders op het terrein ondergebracht.

De politie heeft van de plek van de brand een Plaats Delict gemaakt en zal in de loop van dinsdag sporen veilig stellen en een nader onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Een politieman raakte licht gewond aan een oog en is voor behandeling naar een huisartsenpost gebracht.
Provincie:
Tag(s):