dinsdag, 14. juni 2011 - 13:51

Vier jongens bekogelen kaartcontroleurs RET met stenen

Rotterdam

De politie heeft maandagavond vier minderjarige jongens aangehouden die worden verdacht bij het metrostation Slinge RET-personeel te hebben bekogelden met stenen.

Om 19:10 uur kreeg de politie een melding van RET-personeel dat zij bekogeld werden door een viertal jongens bij metrostation Slinge. Agenten gingen direct ter plaatse.

Het RET-personeel was bezig met een kaartcontrole bij de liften op het metrostation. Zij verklaarden dat zij vanaf de overzijde van de sloot werden bekogeld door vier jongens met stenen. De RET-ers moesten enkele stappen achteruit doen en dekking zoeken om ernstig letsel te voorkomen. Daarnaast riepen de jongens luidkeels 'kankerlijers' naar de RET-ers.

Het RET-personeel gaf agenten een duidelijk signalement van het viertal. Agenten zochten de omgeving naar hen af. Uiteindelijk konden zij hen alle vier aanhouden voor openlijke geweldpleging en poging zware mishandeling in de omgeving van de Herkingenstraat. Het betreffen vier 14-jarige Rotterdammers. De verdachten zijn ingesloten op Bureau Zuidplein voor nader onderzoek. Hun ouders zijn in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):