donderdag, 8. september 2011 - 21:18

Vier minderjarigen aangehouden na achtervolging

Na een korte achtervolging heeft de politie woensdagavond vier minderjarigen jongens aangehouden nadat zij op de vlucht sloegen voor de politie.

De jongens in de leeftijd van 16 en 17-jaar en afkomstig uit Assendelft en Wormerveer reden rond 20.15 uur in een personenauto over de Saendelverlaan in Assendelft. Toen agenten een stopteken gaven om de bestuurder van de auto te controleren ging deze ervandoor.

Omdat het vermoeden bestond dat de auto mogelijk gestolen kon zijn werd de achtervolging ingezet. Op de Parklaan in Krommenie werd de auto tot stoppen gedwongen. Omdat de verdachten weigerden om het voertuig te openen sloeg de agent een raam in. Alle vier de verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Naast het feit dat de bestuurder te jong is om een auto te besturen maakte hij ook nog meerdere verkeersovertredingen. Hij zal hiervoor binnenkort een bekeuring in de bus krijgen. Uit het onderzoek van de recherche bleek dat het voertuig niet gestolen is. De jongeren worden nog verhoord. Hun ouders zijn inmiddels in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):