zondag, 24. april 2011 - 15:33

Vier paasvuren branden zeker zondagavond en mogelijk vijf

Rijssen-Holten

De brandweer Rijssen-Holten heeft 1e paasdag alle meetresulaten afgenomen. 'Daaruit blijkt dat in ieder geval vier van de zes paasvuren op 1e paasdag 's avonds ontstoken kunnen worden', meldt de gemeente zondag.

Voor het paasvuur op de Ligtenberg is door de ligging een verbod uitgevaardigd. Wellicht dat dit paasvuur op een later moment nog ontstoken kan worden. Rond 17.00 uur wordt duidelijk of het paasvuur aan de Beuseberg kan worden aangestoken. Dat is afhankelijk van de windrichting.

Na een extra afweging door de brandweer waarbij de meetresultaten van de omgeving zoals windrichting, soorten groen in de omgeving, bebouwing etc. de belangrijkste basis zijn, is besloten het aansteken van vier van de zes paasvuren door te laten gaan. Dat is zeker ook goed nieuws voor de vrijwilligers die al maanden met de opbouw bezig zijn.

Door de ligging van het paasvuur aan de Ligtenberg gaat dat paasvuur uit veiligheidsoverwegingen helaas zondag niet door. Bezien wordt of dit paasvuur de komende dagen of weken nog ontstoken kan worden.

Voor het paasvuur aan de Beuseberg is de windrichting bijzonder belangrijk. Een laatste meting wordt zondagmiddag om 17.00 uur verricht. Afhankelijk daarvan wordt beslist of dit paasvuur wel of niet 1e paasdag mag branden.

Het paasvuur in Dijkerhoek heeft de wedstrijd van het grootste paasvuur in Holten gewonnen.
Provincie:
Tag(s):