zaterdag, 20. augustus 2011 - 19:00

Vier Roemenen gepakt met gestolen koper

Heerenveen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier Roemeense mannen van 25, 26, 33 en 35 jaar aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Naar aanleiding van een melding dat de mannen zich verdacht op zouden houden op een parkeerplaats aan de Weinmakker, stelde de politie een onderzoek in. Daar troffen de agenten een geparkeerde bedrijfswagen aan die volgeladen was met koperen kabels

Bij de bedrijfswagen waren geen personen aanwezig. Na een tijdje gepost te hebben kwamen de verdachten te voorschijn en stapten twee personen in de bedrijfswagen en twee andere personen stapten in een personenwagen en reden vervolgens weg. De auto’s werden door de agenten staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de kabels, die in de bedrijfswagen lagen, vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

De verdachten werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De beide auto’s en het koper werden in beslag genomen. Een van de verdachten had tevens nog een aantal verkeersboetes openstaan. De personenauto moest op verzoek van de belastingdienst in beslag worden genomen in verband met het niet betalen van diverse belastingschulden.
Provincie:
Tag(s):