zondag, 6. november 2011 - 22:48

Vier tieners aangehouden na bedreigen politiemensen

Haarlem

De politie heeft zondag, na de bedreiging van drie politiemensen op de Grote Markt rond middernacht, in totaal vier inwoners uit Schalkwijk aangehouden. Dit meldt de politie zondag.

Een van de verdachten, een 16-jarige Haarlemmer, werd rond middernacht aangehouden op de Grote Markt. De overige drie verdachten, allen inwoner van Schalkwijk en in de leeftijd van 18 t/m 19 jaar, werden zondagochtend door de politie uit hun bed gelicht, aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Rond middernacht was een grote groep jongeren uit Schalkwijk aanwezig op de Grote Markt. Een van hen, een 16-jarige Schalkwijker, herkende twee politiemensen die in burger waren als politiemedewerkers.

De groep jongeren begon zich vervolgens agressief op te stellen tegenover de politiemensen en de 16-jarige Haarlemmer begon aan de jas van een van de politiemedewerkers te trekken.

De groep stelde zich agressief en beledigend op en de 16-jarige Schalkwijker uitte diverse bedreigingen aan het adres van de politiemensen. Hierop werd hij aangehouden.

Een aantal mannen uit de groep belaagden vervolgens de politiemensen, waardoor meerdere politie-eenheden ter plaatse zijn gekomen en het nodige geweld moest worden gebruikt om escalatie te voorkomen. Nadat de politiebus met de 16-jarige Haarlemmer wegreed, keerde de rust langzaam terug.

Er is een onderzoek ingesteld, hetgeen geleid heeft tot de aanhouding van vier verdachten. Meerdere aanhoudingen worden in de komende dagen niet uitgesloten. Door de politie is tegen alle aangehouden verdachten aangifte gedaan van bedreiging en belediging.
Provincie:
Tag(s):