maandag, 3. januari 2011 - 15:04

Vier verdachten op oud-en-nieuw-snelrechtzitting

Leeuwarden

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden brengt vier verdachten aan op de snelrechtzitting van vrijdag 7 januari 2011. Zes verdachten kregen een transactievoorstel en een dagvaarding voor de themazitting van 29 maart. De verdachten staan terecht voor oud-en-nieuw gerelateerde feiten.


Een 19-jarige man uit Wolvega wordt verdacht van geweld tegen een politieagent en verzet bij aanhouding. De verdachte wordt morgen voorgeleid bij de Rechter- Commissaris.

Tijdens overlast in Wolvega zijn drie verdachten aangehouden. Het betreft twee 19-jarige mannen en een 20-jarige man, allen afkomstig uit Wolvega. Hen wordt belediging en niet voldoen aan bevel/vordering ten laste gelegd. Deze mannen zitten niet meer vast.

Zes mannen, die verdacht worden van oud-en-nieuw-gerelateerde feiten kregen een transactievoorstel.
Het gaat hier om belediging van de politie in Sneek, vernieling in een dorpshuis in Burgum, ambts-belemmering tegen de politie in Drachten en het opblazen van een prullenbak met vuurwerk in Drachten. Wanneer deze verdachten niet ingaan op het transactievoorstel, worden zij gedagvaard voor de themazitting van 29 maart a.s.
Provincie:
Tag(s):