maandag, 28. november 2011 - 20:10

Vier Voeters demonstreert tegen Roemeense zwerfhondenwet

Den Haag

Dinsdag protesteert de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters bij de Roemeense ambassade in Den Haag tegen de nieuwe zwerfhondenwet.

Het Roemeense parlement nam deze wet op 22 november aan en staat het doden van honden opnieuw toe.

Vier Voeters werkt al jaren in Roemenië en houdt met veel succes de zwerfhondenpopulatie onder controle door middel van castratie. Zwerfhonden worden gevangen, gecastreerd, medisch verzorgd, voorzien van een chip en weer vrijgelaten op de plek waar ze gevonden zijn. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit de enige manier is om de populatie blijvend onder controle te houden — en bovendien de meest diervriendelijke.

In Roemenië was het doden van zwerfdieren tot een paar jaar geleden nog toegestaan, tot deze wet werd afgeschaft en Vier Voeters startte met haar castratieprojecten. Nu is er dus opnieuw een wetsverandering geweest en mogen zwerfdieren — tot de verbijstering van dierenorganisaties — weer massaal worden afgemaakt.

Daarom houdt Vier Voeters op dinsdag in diverse landen protestacties bij de Roemeense ambassades. In Nederland zal dit plaatsvinden om 13.00 uur, Catsheuvel 55 in Den Haag.

Naast de demonstratie is Vier Voeters eveneens gestart met een internationale petitie tegen de Roemeense president Traian Basescu.
Provincie:
Tag(s):