vrijdag, 8. juli 2011 - 12:24

Vier vrouwen overmeesteren agressieve winkeldief

Leeuwarden

Vier medewerkers van winkels aan de Schrans hebben donderdagmiddag een 43-jarige inwoner van Leeuwarden overmeesterd en aangehouden.

Een getuige had gezien dat de man eerder die middag vanaf een kledingrek van een winkel en broek had gestolen. Het winkelpersoneel werd gewaarschuwd en één van de medewerkster ging achter de man aan. Ze zag dat hij ook nog een watermeloen stal bij een groenteboer in de straat. De medewerkster van de gedupeerde winkel vroeg aan collega’s van een andere winkel om haar te helpen bij de achtervolging. Eén deze vrouwe leende een fiets van een omstander en achterhaalde zo de winkeldief. De man werd vervolgens meegenomen naar de winkel waar hij de diefstal had gepleegd.

Daar werd hij vastgehouden door vier vrouwen. De man raakte in paniek en probeerde te ontkomen. Hij gaf daarbij één van de medewerkers een harde duw en de vrouw kwam ten val. Het lukte de overige drie vrouwen om de man te overmeesteren. Hij werd de winkel binnen gebracht en alle deuren werden afgesloten in afwachting van de politie.
Toen de agenten arriveerden werd de 43-jarige man door de vrouwen overgedragen. Tegen de man werd aangifte gedaan van winkeldiefstal en mishandeling. De Leeuwarder werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):